Se til å få deg en drøm!

Jeg tror det går an å lære seg å få sine drømmer oppfylt. En litt drøy påstand vil noen mene, men som alt annet er en slik tanke basert på erfaring.

Det skjer aldri noe menneskeskapt uten at det aller først har startet med en ønske. Uten unntak.

Ønsket blir til så til en idè, og vokser derfra til prosesser som fører oss mot det som var idèens intensjon i utgangspunktet. Men bare hvis vi lar det vokse mot målet, og det er der løsningen ligger tror jeg.

De aller fleste idèer er basert på positivitet og ønsker om å skape noe eller bringe oss nærmere våre mål og drømmer, ikke sant? Det finnes unntak, men som alltid er det lurest å la negativitetene seile sin egen sjø.

Elendighet klarer seg selv. Det er det positive som trenger vår oppmerksomhet. Det du gir oppmerksomhet gir du kraft. Det må vi aldri gi negativiteten.

Positivitet kan være vanskelig å finne når livet går litt i motbakke. Selv om vi vet at det er i motbakke at man kommer til et høyere punkt i terrenget… Det er ikke så lett å tvinge verken seg selv eller andre til å være mer positiv. Men du kan øve deg på å være optimist.
Når du står overfor en situasjon, så prøv å se de positive elementene i den før du ser de negative, selv om de er i flertall. Det finnes knapt noen situasjon som ikke inneholder i hvertfall et snev av positivitet.

Klisjèer som at tiden leger alle sår osv kan være fryktelig irriterende. Men ikke desto mindre er det faktisk helt sant.

Min erfaring er at det å formulere sine drømmers mål med noen enkle ord er en bra start. Det kan gjerne være symbolsk, og ikke nødvendigvis konkret eller bokstavelig.

Er man forkjølet så er det veldig greit å ønske at man skal bli frisk. Det trenger ikke å være mer komplisert enn det. Og du blir jo alltid bra igjen av en forkjølelse ikke sant? Igjen ganske banalt, men det stemmer.

Man kan ha mange mål, det trenger ikke å bare være ett. Det å ha for mange er kanskje ikke så lurt, for ønsker og drømmer trenger fokus og bevisst energi for å omdannes til virkelighet.

Men å ha en kortsiktig og en langsiktig idè og drøm virker fornuftig.

Det er lov å ha en drøm uten å kunne forklare hvordan du mener den kan oppfylles. Men det kan være lurt å holde det på et nivå som virker i hvert fall litt sannsynlig.

Jeg kunne for eksempel tenke meg å bli astronaut. Men jeg gidder ikke å definere det som en drøm, av den gode grunn at den garantert ikke vil kunne oppfylles, og at jeg erkjenner det.

Men jeg har en idè om at det ville være fint å bo på landet på et småbruk. Ha et par geiter og noen høner, og dyrke salat og kjærlighet. Denne idèen har blitt til en ønske og så en drøm, og drømmen har blitt til et mål. Et mål som ligger i bakhodet og har en innflytelse på de valgene jeg gjør uten at jeg tenker på det hele tiden. For at det skal skje må jeg virkelig ønske det, og det gjør jeg. Kan jeg så kan du.

Vet jeg hvordan dette skal gå til? Hvordan målet kan nås innen rimelig tid?Nei. Ikke akkurat nå. Men jeg kan tydelig visualisere hvordan det vil se ut når målet er nådd. Og det er et godt stykke på vei mot å nå drømmen.

Og jeg vet som sagt av erfaring at det man ønsker seg ofte blir slik dersom ønsket er sterkt nok og man har fokus på det. Det å ikke vite veien dit er ikke noe hinder for en drøm. Og når man ikke vet akkurat hvordan det skal kunne skje er det viktig å ikke fokusere på detaljer, men bare la ønsket, drømmen få modne i fred. Da kommer detaljene og mulighetene for å få drømmen oppfylt av seg selv. Raskere enn man skulle tro…

Har du noen å dele drømmen med blir den enda sterkere og lettere å oppnå.

Og de fleste drømmer har elementer i seg som det går an å gjøre noe med allerede med det samme eller i nær fremtid. I dette tilfellet så er det nærmeste elementet å dyrke kjærligheten, ikke sant?

Da starter jeg der, og lar det andre komme når tiden er inne. Drømmer trenger litt tid.

Visualisering er et sterkt virkemiddel i prosessen med å få oppfylt sine drømmer. Se for deg en situasjon hvor drømmen er gjennomført og finnes i virkeligheten, at du står midt i drømmen og ser deg omkring. Lag et bilde av oppfyllelsen inne i hodet, og bruk det bildet så ofte du kan. Lek med det og kos deg med det. Når man har gått til ro for kvelden er et godt tidspunkt.
At drømmen er det siste man tenker på før man sovner er nødt til å være bra for nattesøvnen og godt for sjelen.

Så se straks til å få deg en drøm.
http://bloggurat.net/minblogg/registrere/4a122ecb596f9e5a78438cf8065019726bde7cee

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.